Κάδος Ανατύπωσης

Ανάλεκτα του Διαδικτύου

  • «Ανάθεμα σε ξενιτιά εσέ και το καλό σου, μου πήρες το παιδάκι μου και το ‘κανες δικό σου»

  • « OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ »

  • «Ηττάται αυτός που πολεμάει, όχι αυτός που χαζεύει τον πολεμιστή»

  • Σημαία άγνωστου καπετάνιου την εποχή της Τουρκοκρατίας συμβολίζει την σκλαβωμένη Ελλάδα που αγωνίζεται να ελευθερωθεί!

  • «Μάνα μου Ελλάς»

  • Ειδήσεις στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα

  • Κάνε κλικ σε μια ημερομηνία για να δεις τις αναρτήσεις της ημέρας εκείνης

    Φεβρουαρίου 2016
    Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
    « Ιαν.   Μαρ. »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    2829  
  • Παρακαλώ όχι greeklish

    Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα greeklish μην αγχώνεστε τα σχόλιά σας θα τα μετατρέπουμε εμείς σε Ελληνικά

  • Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπηθούν. Τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν. Ο λόγος που ο κόσμος είναι μέσα σε ένα χάος, είναι γιατί τα πράγματα έχουν αγαπηθεί και οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιηθεί!

  • Τελευταία γίνεται ένας μεγάλος ντόρος σχετικά με τα "ελληνικά προϊόντα" και τα barcodes που έχουν στις συσκευασίες τους, των οποίων barcode αρχίζουν (υποτίθεται) με 520 ή 521. "Λάθος μεγάλο!!!!" ... Κάνε κλικ στην παραπάνω εικόνα για πλήρη ενημέρωση

Φέρνουν ψωμί από Σκόπια και Βουλγαρία και το… βαφτίζουν ελληνικό

Posted by Συλλέκτης Αναλέκτων στο 26/02/2016

Φέρνουν ψωμί από Σκόπια και Βουλγαρία και το… βαφτίζουν ελληνικό - Media

Ξεκινάει από τον προορισμό του με άλλη εθνικότητα και μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα έχει γίνει… ελληνικό. Ο λόγος για το ψωμί από τη Βουλγαρία ή την πΓΔΜ, που περνά καθημερινά τα σύνορα μέσω Προμαχώνα και Ευζώνων, αποσυσκευάζεται εν κρυπτώ σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (μεταξύ άλλων σε Διαβατά, Σουρωτή, Άγιο Βασίλειο, αλλά και σε Καβάλα και Δράμα) και «βαφτισμένο» πλέον ελληνικό πωλείται ως τέτοιο σε πρατήρια άρτου του ελληνικού Βορρά.

Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο τα τελευταία τέσσερα- πέντε χρόνια, ενώ ως προς το μέγεθός του, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον τρεις νταλίκες από τη Βουλγαρία και την πΓΔΜ ξεφορτώνουν ψωμί στην Ελλάδα κάθε μέρα, όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νότης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις διεθνείς εκθέσεις «Detrop Boutique», «Artozyma» και ‘Ελλήνων Κόσμημα’ της ΔΕΘ-Helexpo AE.

«Ο μόνος έλεγχος μπορεί να γίνει από το τελωνείο […] Τα ψωμιά αυτά χάνονται στην Ελλάδα και βαφτίζονται ελληνικά δεν ξέρω πώς, πριν καταλήξουν στα πρατήρια άρτου» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη επισημάνει ότι στα τελωνεία πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι προς αποφυγήν αντίστοιχων φαινομένων. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, όταν βλέπουν μεγάλη διαφορά στις τιμές πώλησης του ψωμιού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα -όπου, σημειωτέον, λειτουργούν περίπου 14.500 επιχειρήσεις αρτοποιίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρές και μεσαίες- εισάγει σιτάρι το οποίο μεταποιεί σε πολύ καλής ποιότητας ελληνικά άλευρα. Ως αποτέλεσμα, έχει περιοριστεί η εισαγωγή ξένων αλεύρων, τα οποία έμπαιναν στην αγορά άνευ ποιοτικού ελέγχου. Η εξισορρόπηση των τιμών στα ελληνικά άλευρα, έχει πλέον πείσει τους αρτοποιούς να τα προτιμούν δεδομένου ότι υπερτερούν και σε ποιότητα.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη ότι εταιρείες του κλάδου των μηχανημάτων αρτοποιίας κλείνουν συμφωνίες στο εξωτερικό, αποκτώντας παρουσία στη γεωγραφική γειτονιά της Ελλάδας. «Δύο επιχειρήσεις κατασκευής μηχανημάτων έκλεισαν συμφωνίες στην Αλβανία, ενώ άλλες δύο, σχεδιασμού μηχανημάτων, διαθέτουν ήδη παρουσία στη χώρα. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 θα βοηθήσει πολύ και τον δικό μας κλάδο” κατέληξε.

Ανατύπωση από:  http://www.topontiki.gr/article/160736/fernoyn-psomi-apo-skopia-kai-voylgaria-kai-vaftizoyn-elliniko

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: