Κάδος Ανατύπωσης

Ανάλεκτα του Διαδικτύου

 • «Ανάθεμα σε ξενιτιά εσέ και το καλό σου, μου πήρες το παιδάκι μου και το ‘κανες δικό σου»

 • « OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ »

 • «Ηττάται αυτός που πολεμάει, όχι αυτός που χαζεύει τον πολεμιστή»

 • Σημαία άγνωστου καπετάνιου την εποχή της Τουρκοκρατίας συμβολίζει την σκλαβωμένη Ελλάδα που αγωνίζεται να ελευθερωθεί!

 • «Μάνα μου Ελλάς»

 • Ειδήσεις στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα

 • Κάνε κλικ σε μια ημερομηνία για να δεις τις αναρτήσεις της ημέρας εκείνης

  Ιουνίου 2014
  Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Παρακαλώ όχι greeklish

  Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα greeklish μην αγχώνεστε τα σχόλιά σας θα τα μετατρέπουμε εμείς σε Ελληνικά

 • Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπηθούν. Τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν. Ο λόγος που ο κόσμος είναι μέσα σε ένα χάος, είναι γιατί τα πράγματα έχουν αγαπηθεί και οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιηθεί!

 • Τελευταία γίνεται ένας μεγάλος ντόρος σχετικά με τα "ελληνικά προϊόντα" και τα barcodes που έχουν στις συσκευασίες τους, των οποίων barcode αρχίζουν (υποτίθεται) με 520 ή 521. "Λάθος μεγάλο!!!!" ... Κάνε κλικ στην παραπάνω εικόνα για πλήρη ενημέρωση

Οι χωρίς κανονικά ρούχα

Posted by Συλλέκτης Αναλέκτων στο 26/06/2014

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

Δυο μέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου εις βάρος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παράνομες οι περικοπές των δικαστικών. Περικοπές οι οποίες ασφαλώς  έχουν επιβληθεί σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου, είτε του ενιαίου είτε των ειδικών μισθολογίων. Το σκεπτικό είναι γνωστό από άλλες φορές. Οι δικαστές θεωρούν τους εαυτούς τους μια ιδιαίτερη κατηγορία εργαζομένων, υπερέχουσα έναντι όλων των άλλων τόσο ως προς τη σπουδαιότητα του ρόλου τους όσο και ως προς τις απαιτήσεις του. Το ξέρουμε δα ότι το επάγγελμα του δικαστικού είναι σημαντικότερο για την κοινωνία μας από εκείνο του εκπαιδευτικού, του Πανεπιστημιακού, του γιατρού του ΕΣΥ και των λοιπών υπαλλήλων του κράτους, όπως επίσης και το δυσκολότερο. Επίσης ξέρουμε ότι οι ίδιοι απαιτούν για τους εαυτούς τους υψηλότερες αποδοχές για να μην υποκύπτουν σε πειρασμούς. Τότε γιατί καταδικάζουν τους πολύ χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους εφοριών ή πολεοδομιών που με αυτήν τη λογική είναι αναμενόμενο να υποκύψουν; Τους έχουν αποδώσει ποτέ το ελαφρυντικό των μη ικανοποιητικών, σε σχέση με τους πειρασμούς της ειδικότητας, αμοιβών;

Αυτήν τη φορά πάντως δεν αποφάσισαν μόνο για τους εαυτούς του την άρση των περικοπών αλλά συμπαρέσυραν και μια άλλη κατηγορία υπαλλήλων, τους ένστολους. Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω δίκη προθέσεων και να συμπεράνω με ευκολία ότι έγινε για ξεκάρφωμα, πάντως είναι γεγονός ότι οι ένστολοι ανήκαν στην ίδια βασική κατηγορία των ειδικών μισθολογίων και οπωσδήποτε διευκολύνει την πέψη της απόφασης από την κοινωνία. Πόσω μάλλον που οι ένστολοι αποτελούν παραδοσιακά το σίγουρο σημείο αναφοράς της συντηρητικής κοινωνίας μας. Θυμίζω ότι στην ίδια κατηγορία εργαζομένων υπάγονται πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωμάτες κλπ. Όμως αυτοί ανήκουν στις ειδικότητες που ποτέ δεν τραγούδησε η λαϊκή μούσα. Η στολή είναι εκείνη που όσο πιο ανώριμη και καθηλωμένη είναι μια κοινωνία τόσο περισσότερο δοξάζεται.

Δεν λέω ότι οι ένστολοι αμείβονται όσο οι δικαστές, αλίμονο, κανείς δεν αμείβεται σαν τους δικαστές. Και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό είναι χαμηλόμισθοι. Όμως οι μισθοί τους δεν είναι χαμηλότεροι από των δασκάλων, των καθηγητών, των γιατρών και των άλλων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα. Γιατί λοιπόν για αυτούς δεν βγήκαν ποτέ  βουλευτές της λαϊκής ή της πιο αστικής δεξιάς να μοιρολογήσουν για τα 800 ευρώ που παίρνουν για να μας προσέχουν; Πόσα παίρνει ο νέος δάσκαλος, καθηγητής, ειδικευόμενος; Μόνο αυτοί που κρατούν όπλα προστατεύουν την κοινωνία μας, και όχι αυτοί που κρατούν βιβλία, υπολογιστές, νυστέρια, δοκιμαστικούς σωλήνες; Έτσι φαίνεται.

Για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μοιράσει το πλεόνασμα και σε ένστολους κάτω των 1500 ευρώ, αντί να το μοιράσει αποκλειστικά σε ανέργους. Σκέφτηκε κανείς ότι ίσως οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν κάτω από 1500 ευρώ; Ποιος θα διαμαρτυρηθεί όμως; Ποιος διαμαρτύρεται ποτέ για τη στολή που παραλύει κάθε αντίδραση σαν ξόρκι; Αντιθέτως κάθε εξαίρεσή τους από την κοινή μοίρα φαίνεται φυσιολογική γιατί και αυτοί αποτελούν μια, διαφορετικού τύπου από τους δικαστές αλλά πάντως ιδιαίτερη κατηγορία, υπερέχουσα στη συνείδηση της λαϊκής δεξιάς και όχι μόνο, από αυτούς που φορούν κανονικά ρούχα. Γιατί οι επωμίδες είναι πάντα δομικό υλικό των εθνικών μας ιδεολογημάτων. Για αυτό μπαίνει κανείς στον πειρασμό να σκεφτεί ότι ήταν και το σίγουρο άλλοθι των δικαστών.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τη χρησιμότητα των ενστόλων και μάλιστα των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των ιπταμένων της πολεμικής αεροπορίας, ούτε φυσικά των δικαστών. Διαμαρτύρομαι για την τεχνητή εξύψωσή τους σε σχέση με άλλους εργαζόμενους. Ε, ναι , δεν είναι τιμητικό για την κοινωνία μας να προσπαθεί να περισώσει τις αποδοχές μόνο αυτών που φορούν τήβεννο ή στολή ή ράσα.

Ανατύπωση από:  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=34968

Ένα Σχόλιο to “Οι χωρίς κανονικά ρούχα”

 1. xolidoxos said

  Μα ενώ γνωρίζετε ότι το εμείς, δεν είναι εμείς, αλλά «εμείς», δε θέλετε να υποτιμήσετε. Ήδη υποτιμημένοι είναι, όταν αποδέχονται τέτοιες ρυθμίσεις. Υποτιμάς και εσύ τον εαυτό σου, που ενώ βλέπεις το λάθος, γουστάρεις να το χαϊδεύεις, με το πρόσχημα του εμείς. ‘Η εμείς ή «εμείς». Αποφασίστε. Το σύνολο του Ελληνικού λαού, είναι το σύνολο που υπερασπίζεται τον Ελληνικό λαό και όχι τα υποσύνολα που τον αδικούν και αποδέχονται τρανταχτές αδικίες προς προσωπικό όφελός τους. Τεχνητή εξύψωση, δε γίνεται σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους. Όσα και να τους δώσουνε, το ίδιο εργαζόμενοι θα παραμείνουνε. Η εξύψωση που γίνεται είναι καθαρά οικονομική και εξουσιαστική. Οπότε όταν με το καλό αλλάξεις μυαλό, όσο και να τους τα χώσεις, αυτό δεν αφορά το λειτούργημά τους και τη χρησιμότητά τους, αλλά την απάνθρωπη προδοτική υπόστασή τους, ένα παραπάνω από τη στιγμή που το λειτούργημα τους έχει βάση την προστασία, φύλαξη και απόδοση δικαιοσύνης.αξιοκρατίας, ισονομίας στο σύνολο του Ελληνικού λαού. Αυτοί λοιπόν που εσύ προσπαθείς να θέσεις ισάξιους με εσένα και το σύνολο του Ελληνικού λαού, αυτοί έχουνε την άποψη πως είναι κάτι ανώτερο και αξίζουνε περισσότερα. Κι αν θα σκεφτείς ότι γι΄αυτά φταίει το διαίρει και βασίλευε των μεγάλων, θα σου έλεγα να ξυπνήσεις και να εννοήσεις ότι αυτή την τεχνική τη χρησιμοποιούνε και οι μικροί, γιατί το να ζητάς και να χρησιμοποιείς την εξουσία, δεν είναι θέμα μεγέθους, αλλά θέμα αξιών και πιστεύω. Ανά πάσα στιγμή, όπου και να ανήκεις, μπορείς να καταδυναστεύσεις ανθρώπους. Ανά πάσα στιγμή, αυτός που καταδυναστεύει ανθρώπους, όπου και να ανήκει, δεν ανήκει σε εμάς, δεν αξίζει να λέγεται πολίτης και είναι υποτιμημένος από την ίδια του την ουσία, γιατί εναντιώνεται στο ίδιο του το είδος, στον ίδιο του τον αδελφό, στα παιδιά. Δεν προσπαθεί η κοινωνία μας να περισώσει ρατσιστικά τις αποδοχές κάποιων εκλτεκτών, αλλά ένα υποσύνολο που αποχαιρέτησε την κοινωνία, δεν ανήκει πια στην κοινωνία, κατάργησε τον εαυτό του από την κοινωνία, κι έχει φτιάξει ένα καινούριο κράτος το οποίο πολεμάει την κοινωνία μας. Για να το θέσω πιο απλά, αν έχεις μια οικογένεια και κάποιο μέλος της αποφασίσει να φύγει από το σπίτι, να χτίσει παραδίπλα ένα άλλο σπίτι και με κάθε τρόπο να προσπαθεί να σας εξοντώσει, όπως καταλαβαίνεις θα έχει πάψει να ανήκει στην οικογένειά σας και στο σπίτι σας. Ας μην κλείνουμε τα μάτια μας, σε αυτούς που ξεκίνησανε να εξοντώνουνε, καταστρέφουνε ότι όμορφο έχουμε φτιάξει αλλά και σε αυτούς που καθημερινά προσεταιρίζονται και θα προσεταιρίζονται τους εξοντωτές μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s