Κάδος Ανατύπωσης

Ανάλεκτα του Διαδικτύου

 • «Ανάθεμα σε ξενιτιά εσέ και το καλό σου, μου πήρες το παιδάκι μου και το ‘κανες δικό σου»

 • « OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ »

 • «Ηττάται αυτός που πολεμάει, όχι αυτός που χαζεύει τον πολεμιστή»

 • Σημαία άγνωστου καπετάνιου την εποχή της Τουρκοκρατίας συμβολίζει την σκλαβωμένη Ελλάδα που αγωνίζεται να ελευθερωθεί!

 • «Μάνα μου Ελλάς»

 • Ειδήσεις στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα

 • Κάνε κλικ σε μια ημερομηνία για να δεις τις αναρτήσεις της ημέρας εκείνης

  Απρίλιος 2014
  Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Παρακαλώ όχι greeklish

  Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα greeklish μην αγχώνεστε τα σχόλιά σας θα τα μετατρέπουμε εμείς σε Ελληνικά

 • Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπηθούν. Τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν. Ο λόγος που ο κόσμος είναι μέσα σε ένα χάος, είναι γιατί τα πράγματα έχουν αγαπηθεί και οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιηθεί!

 • Τελευταία γίνεται ένας μεγάλος ντόρος σχετικά με τα "ελληνικά προϊόντα" και τα barcodes που έχουν στις συσκευασίες τους, των οποίων barcode αρχίζουν (υποτίθεται) με 520 ή 521. "Λάθος μεγάλο!!!!" ... Κάνε κλικ στην παραπάνω εικόνα για πλήρη ενημέρωση

Όλη η Ελλάδα ένας Δενδροπόταμος

Posted by Συλλέκτης Αναλέκτων στο 01/04/2014

.

άρθρο από την Realnews 30/3/2014
του ΚΩΣΤΑ Χ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ
Καθηγητή Νομικής ΑΠΘ

.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πολλοί από τους νόμους, περιλαμβανομένου και του Συντάγματος υπάρχουν όχι για να εφαρμόζονται, αλλά και για να μην εφαρμόζονται. Και τούτο δεν οφεί­λεται στο ότι δήθεν οι Έλληνες είναι λαός ο οποίος ρέπει από τη φύση του στην παρανομία, τη φοροδιαφυγή κ.λπ., όπως ενίοτε μας κατηγορούν με ρατσιστικά υπονοούμενα οι ξένοι «φίλοι» και «προστάτες» μας (π.χ. ο αλήστου μνήμης Στρος-Καν, όταν ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Οφείλεται, αντίθετα, στο ότι στη χώρα μας η ιστορική εξέλιξη οδήγησε στην οικοδόμηση ενός κλεπτοκρατικού συστήματος εξουσίας που πρώτο το ίδιο δίνει το παράδειγμα στην πα­ρανομία και παρασύρει σε κάποιο βαθμό και την κοινωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 52 του Συντάγματος επιτάσσει την «ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης» (εννοείται στις κάθε είδους εκλογές), και μάλιστα την ανάγει σε «υποχρέωση όλων των λειτουργών της Πολιτείας». Σε αρμονία προς τη διάτα­ξη αυτή, το άρθρο 165 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ποινή φυλάκισης για όποιον προτείνει, παρέχει ή υπόσχεται σε εκλογέα δώρα ή άλλα ωφελήματα για να ασκήσει εκείνος το εκλογικό του δικαίωμα με ορισμένο τρόπο (δηλ. για να ψηφίσει ορισμένο κόμμα ή υποψήφιο). Στην πραγματικότητα, όμως όλοι ξέρουμε ότι τέτοιες προεκλογικές παροχές αποτελούν συνήθη πρακτική πολλών υποψηφίων και ουσιώδη παράγοντα εκλογικής επιτυχίας ενώ σπάνια οι δράστες λογοδοτούν για αυτά στη Δικαιοσύνη.

ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ίσως παράδειγμα αναφέρεται στην αποκαλυπτική έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Realnews στις 16/9/2012 για το «πάρτι» που «στηνόταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης» και του διασφάλιζε τη μονοσταυρία από 2.600 κατοίκους της περιοχής.

«Μίζες σε προέδρους-ομαδάρχες σταυρωμένα ψηφοδέλτια μέσα σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δωράκια, τραπεζώματα και ρουσφέτια» ήταν η οργανωμένη αντιπαροχή του πάλαι ποτέ πανίσχυρου υπουργού. Σήμερα αυτός είναι έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά οι δοκιμασμένες πρακτικές του όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και διευρύνονται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ του εξαγγελλόμενου από την κυβέρνηση εφάπαξ (!) «κοινωνικού μερίσματος» σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια διευρυμένη σε πανελλαδική κλίμακα αναπαραγωγή των πρακτικών Τσοχατζόπουλου. Στις παραμονές των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου τα κόμματα-πυλώνες του κλεπτοκρατικού συστήματος εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) θα μοιράσουν σε περίπου ένα εκατομμύριο (!) θύματα της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής, που οδήγησε στη βίαιη πτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας από μερικές εκατοντάδες ευρώ. Πρόκειται προφανώς για την πιο μεγάλη και την πιο αναίσχυντη προσπάθεια μαζικής εξαγοράς ψήφων στην εκλογική μας ιστορία.

Η ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ του Δενδροπόταμου είναι μία από τις πιο προβληματικές περιοχές της χώρας λόγω της περιβαλλοντικής της υποβάθμισης και του κοινωνικού αποκλεισμού των κατοίκων της. Το πενηντάρικο που εισέπραττε καθένας τους από τους μεσάζοντες του διαβόητου κλεπτοκράτη, στην πραγματικότητα το πλήρωνε και συνεχίζει να το πληρώνει, στο πολλαπλάσιο, αφού ακριβώς το κλεπτοκρατικό σύστημα με τις σκληρές ταξικές επιλογές και πολιτικές του είναι εκείνο το οποίο καταδικάζει τον Δενδροπόταμο και τους κατοίκους του στη διαρκή φτώχεια. Το ίδιο κλεπτοκρατικό σύστημα μετατρέπει σχε­διασμένα την Ελλάδα ολόκληρη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην πιο υποβαθμισμένη φτωχογειτονιά της Ευρώπης, εκτελώντας το μνημονιακό συμβόλαιο που έχει συνάψει με τους ξένους «προστάτες». Ο ελληνικός λαός πρέπει να βρει την ψυχική δύναμη να καταδικάσει με την ψήφο του την κλεπτοκρατία και τις πρακτικές της.

http://wp.me/p24gOG-61r

Ένα Σχόλιο προς “Όλη η Ελλάδα ένας Δενδροπόταμος”

 1. xolidoxos said

  Να αρωτήσω…..Τα κλεπτοκρατικά συστήματα, διατί δεν κάνουν όλους τους αποκατιανούς ίδια με τα μούτρα τους ? Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ανοσία ? Διότι μπορεί να μη ρέπει η φύση σου προς την παρανομία, αλλά προς την αδυναμία. Τούτη μάλιστα την αδυναμία κάποιοι θα την εκμεταλλευτούν και θα την διδάξουν προς την κλοπή. Αυτήν την κλοπή ποιος τους τη δίδαξε ? ο Διάβολος για ο άνθρωπος ? Εν τέλει επρόκειται τελικά για αδυναμία που με διδαχή γίνεται κλοπή ? Για κλοπή η οποία ρίχνει το φταίξιμο εις την αδυναμία ? Για λιγο από όλα ? Τι προτείνεται σε αυτούς που δεν κλέβουν ώστε να επιβιώσουν ή διαβιώσουν σε ένα κράτος που για τον α ‘η β λόγω κλέβει ? Να γενεί και εκείνος αδύναμος ? για να είναι δυνατός και εξόριστος από την πλειοψηφία μεγαλοκλεπτών και μικροκλεπτών ? Διότι το πρόβλημα δεν είναι η κλοπή μεταξύ κλεπτών, αλλά όταν οι κλέπτες κλέβουν αυτούς που δεν είναι κλέπτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s