Κάδος Ανατύπωσης

Ανάλεκτα του Διαδικτύου

 • «Ανάθεμα σε ξενιτιά εσέ και το καλό σου, μου πήρες το παιδάκι μου και το ‘κανες δικό σου»

 • « OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ »

 • «Ηττάται αυτός που πολεμάει, όχι αυτός που χαζεύει τον πολεμιστή»

 • Σημαία άγνωστου καπετάνιου την εποχή της Τουρκοκρατίας συμβολίζει την σκλαβωμένη Ελλάδα που αγωνίζεται να ελευθερωθεί!

 • «Μάνα μου Ελλάς»

 • Ειδήσεις στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα

 • Κάνε κλικ σε μια ημερομηνία για να δεις τις αναρτήσεις της ημέρας εκείνης

  Οκτώβριος 2013
  Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
  « Σεπτ.   Νοέ. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Παρακαλώ όχι greeklish

  Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα greeklish μην αγχώνεστε τα σχόλιά σας θα τα μετατρέπουμε εμείς σε Ελληνικά

 • Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπηθούν. Τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν. Ο λόγος που ο κόσμος είναι μέσα σε ένα χάος, είναι γιατί τα πράγματα έχουν αγαπηθεί και οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιηθεί!

 • Τελευταία γίνεται ένας μεγάλος ντόρος σχετικά με τα "ελληνικά προϊόντα" και τα barcodes που έχουν στις συσκευασίες τους, των οποίων barcode αρχίζουν (υποτίθεται) με 520 ή 521. "Λάθος μεγάλο!!!!" ... Κάνε κλικ στην παραπάνω εικόνα για πλήρη ενημέρωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Ψαλίδι» κατά 5% στα δημοτικά τέλη και όχι μόνο…

Posted by Συλλέκτης Αναλέκτων στο 21/10/2013

Σε νέες μειώσεις των δημοτικών τελών κατά ένα ποσοστό της τάξης του 5% σχεδιάζει να προχωρήσει από το νέο έτος η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τα νοικοκυριά, που έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Της Βαρβάρας Ζούκα

«Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε προσπαθούμε να προσφέρουμε έστω μια μικρή ‘ανάσα’ προς τους Θεσσαλονικείς», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο δήμος Θεσσαλονίκης κατάφερε να προχωρήσει σε μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς συμπίεσε τις δαπάνες στους τομείς αυτούς, περιορίζοντας το κόστος της αποκομιδής, λόγω της αύξησης της ανακύκλωσης, αλλά και μειώνοντας το κόστος συντήρησης των οχημάτων του.
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, για το νέο έτος στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα ισχύει οριζόντια μείωση κατά 5%. Για το τρέχον έτος είχαν ισχύσει μειώσεις έως 10% για τα νοικοκυριά κι έως 6% για τους επαγγελματίες, ενώ μειώσεις κατά 7,5% είχαν ισχύσει για την περσινή χρονιά.
Οι προτεινόμενες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνου Ζέρβα, ενώ τη Δευτέρα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Για τις κατοικίες
Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών, για τις κατοικίες διαμορφώνονται δύο ζώνες χρέωσης. Για τις κατοικίες που βρίσκονται στην πρώτη ζώνη τα δημοτικά τέλη ορίζονται στο ποσό των 2,13 ευρώ/τ.μ. (από 2,24 ευρώ/τ.μ. φέτος) και για όσες εμπίπτουν στη δεύτερη ζώνη σε 1,60 ευρώ/τ.μ. (από 1,68 ευρώ/τ.μ. φέτος).
Η δεύτερη ζώνη περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:
– Μεταξύ της πλατείας Βαρδαρίου, της 26ης Οκτωβρίου, της Δευκαλίωνος, των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης με τους Αμπελόκηπους, της Βασιλέως Γεωργίου, της Μοναστηρίου και της πλατείας Δημοκρατίας
– Μεταξύ της πλατείας Μουσχουντή, της Ολυμπιάδος, της Ελένης Ζωγράφου, των ορίων με τον Άγιο Παύλο και τις Συκιές (Επταπυργίου, Ευρυμέδοντος, Σαχτούρη) και της πλατείας Μουσχουντή
– Τη δημοτική ενότητα της Τριανδρίας.
Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Για τους επαγγελματίες
Για τη χρέωση των επαγγελματικών χώρων οριοθετούνται επίσης δύο ζώνες, εκ των οποίων η πρώτη περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή που ορίζεται ως εξής: Κωλέττη, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Χρ. Πίψου, Αγίων Πάντων, Μοναστηρίου και Λαγκαδά (σε όλο το μήκος τους), Αγίου Δημητρίου, πλατεία Μουσχουντή, Ηφαιστίωνος, Ολυμπιάδος, Αθηνάς, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης, Καυτανζόγλου, Παπάφη, Κατσιμίδη, Εγνατία (μέχρι τη Βούλγαρη), Παπαναστασίου (επίσης μέχρι τη Βούλγαρη), 25ης Μαρτίου, Κρήτης, Δελφών, Γαβριηλίδου, καθηγητού Ρωσίδη και προς τη θάλασσα (και από τις δύο πλευρές των οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής αυτής). Όλες οι υπόλοιπες περιοχές εντάσσονται στη δεύτερη ζώνη.
– Για τα εμπορικά καταστήματα, τις ιδιωτικές κλινικές, τα εργοτάξια, τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών – επαγγελματικών χώρων και για τις βιομηχανίες ισχύει χρέωση 5,20 ευρώ/τ.μ. (από 5,56 ευρώ/τ.μ. φέτος) στην πρώτη ζώνη και 3,23 ευρώ/τ.μ. (από 3,40 ευρώ/τ.μ. φέτος) στη δεύτερη ζώνη.
– Για τις βιοτεχνίες – φασόν, τις καφετέριες, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ, τα σούπερ μάρκετ, κ.ά. ισχύει χρέωση 5,72 ευρώ/τ.μ. (από 6 ευρώ/τ.μ. φέτος) για την πρώτη ζώνη και 3,49 ευρώ/τ.μ. (από 3,67 ευρώ/τ.μ. φέτος) για τη δεύτερη ζώνη.
– Για τους βοηθητικούς χώρους καταστημάτων (υπόγεια, πατάρια) ορίζονται τέλη 2,12 ευρώ/τ.μ. στην πρώτη ζώνη και 1,30 ευρώ/τ.μ. στη δεύτερη ζώνη.
– Για τους επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων έως 1.000 τ.μ. ορίζεται χρέωση 3,17 ευρώ/τ.μ.

Εκπτώσεις κατά 50%
Μειωμένα κατά 50% θα είναι για ακόμη μια χρονιά τα δημοτικά τέλη για τους πολύτεκνους, για τους τυφλούς, αλλά και για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και πάνω. Και κατά το νέο έτος εκπτώσεις της τάξης του 50% προβλέπονται και για τους απόρους, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν στον δήμο τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 1. Πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας, 2. Αστυνομική ταυτότητα, 3. Συμβόλαιο ιδιοκτησίας και μισθωτήριο συμβόλαιο του ακινήτου, θεωρημένο από την εφορία (σε περίπτωση μίσθωσης), 4. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας, 5. Απόδειξη ΔΕΗ για την κατοικία, όπου διαμένουν, 6. Υπεύθυνη δήλωση ότι σε περίπτωση λήξης της μίσθωσης ή αλλαγής κατοικίας ή επερχόμενης έλλειψης των προϋποθέσεων δεσμεύονται να ενημερώσουν τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να προβούν στην επαναφορά της αρχικής χρέωσης για το ακίνητο.

Σταθερά τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων
Στα ίδια επίπεδα με αυτά που ισχύουν και κατά την τρέχουσα χρονιά θα διατηρηθούν τα τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Μια από τις μεταβολές που επέρχονται, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, είναι ότι, λόγω της χαμηλής κίνησης, πέφτουν οι τιμές στο κομμάτι των Λαδάδικων επάνω από την οδό Τσιμισκή, αλλά και στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου η χρέωση διαμορφώνεται σε 199 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο από 223 ευρώ/τ.μ. φέτος.
Για τη χρέωση των καταστημάτων με τέλη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων έχουν χωριστεί τέσσερις ζώνες.
1. Για τα καταστήματα της πρώτης ζώνης τα τέλη διαμορφώνονται στο ποσό των 130 ευρώ/τ.μ. Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Νίκης, καθώς και στον άξονα της Αριστοτέλους από την Εγνατία μέχρι και την παραλιακή λεωφόρο, για τα οποία ισχύει χρέωση 319 ευρώ/τ.μ. Στην πρώτη ζώνη ανήκουν τα καταστήματα που βρίσκονται:
– Στην περιοχή που ορίζεται ως εξής: Εγνατία – Αγγελάκη, Μ. Ανδρόνικου, Βασιλέως Γεωργίου, λεωφόρος Νίκης, Κουντουριώτου, Σαλαμίνος, Δωδεκανήσου, Εγνατία (και από τις δύο πλευρές)
– Στις οδούς 25ης Μαρτίου, Μάρκου Μπότσαρη, καθώς και στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή
– Στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οδό Μαρίας Κάλλας
– Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Βασιλέως Γεωργίου, Βασιλίσσης Όλγας, Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αργοναυτών, Έδισσον και Βασιλέως Γεωργίου.
2. Για τα καταστήματα της δεύτερης ζώνης ισχύει χρέωση 84 ευρώ/τ.μ. Στη ζώνη αυτήν ανήκουν:
– Η οδός Μοναστηρίου από τον αριθμό 1 μέχρι και το 95 και από τον αριθμό 4 μέχρι και το 26
– Οι οδοί Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, Αγίων Πάντων, Ανατολικής Θράκης, Γρηγορίου Κολωνιάρη, Γρηγορίου Λαμπράκη, Διογένους, Δελφών, 26ης Οκτωβρίου (από Εγνατία μέχρι Πολυτεχνείου), Επταπυργίου, Κωνσταντινουπόλεως, Κλεάνθους, Καυτανζόγλου, Μηνά Πατρικίου, Παπάφη, καθώς και η λεωφόρος Στρατού
– Η περιοχή που περικλείεται από τη Λαγκαδά, τη Δεμερτζή, την Παναγίας Φανερωμένης, την Κλαυδιανού, την Αυρηλιανής, την πλατεία Μουσχουντή, την Ολυμπιάδος, την Κασσάνδρου, την Εθνικής Αμύνης, την Εγνατία και τη Λαγκαδά.
3. Στα καταστήματα της τρίτης ζώνης, η οποία περιλαμβάνει όλες τις υπολειπόμενες περιοχές, τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων διαμορφώνονται σε 53 ευρώ/τ.μ.
4. Στα καταστήματα της τέταρτης ζώνης, η οποία περιλαμβάνει όλους τους κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στη δημοτική ενότητα της Τριανδρίας, η χρέωση είναι 16 ευρώ/τ.μ.

Σε πλατείες και πάρκα
Για τα καταστήματα που αναπτύσσονται σε πλατείες ή πάρκα τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
1. Στην πρώτη ζώνη ορίζονται σε 199 ευρώ/τ.μ. Ειδικά για την πλατεία Αριστοτέλους η χρέωση είναι 319 ευρώ/τ.μ., για την πλατεία Άθωνος 217 ευρώ/τ.μ. και για την πλατεία Ναβαρίνου 223 ευρώ/τ.μ.
2. Στη δεύτερη ζώνη τα τέλη διαμορφώνονται στο ποσό των 98 ευρώ/τ.μ.
3. Στην τρίτη ζώνη η αντίστοιχη χρέωση διαμορφώνεται σε 64 ευρώ/τ.μ.
4. Στην τέταρτη ζώνη η τιμή είναι 35 ευρώ/τ.μ.

Τι ισχύει στους πεζόδρομους
Για τα καταστήματα που λειτουργούν σε πεζόδρομους τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
1. Στην πρώτη ζώνη στο ποσό των 205 ευρώ/τ.μ. Η ίδια χρέωση ισχύει και για την περιοχή των κάτω Λαδάδικων (η οποία περικλείεται από τις οδούς Αβέρωφ, Αξιού, Κουντουριώτη, Σαλαμίνος, Πολυτεχνείου, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Κουντουριώτη, Βότση και Αβέρωφ). Υψηλότερες τιμές ισχύουν για τα καταστήματα:
– Στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους (319 ευρώ/τ.μ.)
– Στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος (217 ευρώ/τ.μ.)
– Στους πεζόδρομους της Καλαποθάκη και της Δημητρίου Γούναρη από τη Μητροπόλεως μέχρι και την Εγνατία (217 ευρώ/τ.μ.)
– Στους πεζόδρομους των αγορών Βλάλη (Σπανδωνή, Κυδωνιάτου, Ασκητού, Βλάλη, Μενεξέ, Σολωμού) Βατικιώτη (Μ. Γενναδίου από την Εγνατία μέχρι την πλατεία Άθωνος, Μπαλάνου, Δραγούμη, Βαρδαμαλή, Βατικιώτου, Αυγερινού, Παπαμάρκου, Δημητσά) και Μπεζεστενίου (Σολωμού, Παπαδοπούλου, Καρίπη, Κουντουρά), όπου η χρέωση διαμορφώνεται σε 217 ευρώ/τ.μ.
2. Στη δεύτερη ζώνη τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων ανέρχονται σε 118 ευρώ/τ.μ.
3. Στην τρίτη ζώνη η χρέωση είναι 77 ευρώ/τ.μ.
4. Στην τέταρτη ζώνη τα τέλη είναι στο ύψος των 35 ευρώ/τ.μ.
5. Για την περιοχή που περικλείεται από τη Βασιλέως Γεωργίου, τη Μανόλη Ανδρόνικου, τη Νικολάου Γερμανού και το πάρκο της ΧΑΝΘ ορίζεται τέλος 60 ευρώ/τ.μ.

«Παγώνουν» τα τέλη στάθμευσης
«Παγωμένα» στο ύψος των 1,70 ευρώ ανά ώρα θα παραμείνουν τα τέλη στάθμευσης και μέσα στο 2014. Τα τέλη αυτά ισχύουν για τους χώρους βραχυχρόνιας στάθμευσης που ελέγχονται με ηλεκτρονικά παρκόμετρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στους χώρους που ελέγχονται με ειδική κάρτα, στις ζώνες όπου έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά παρκόμετρα κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας και της Βασιλέως Γεωργίου, καθώς και στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Εκπτώσεις στο κέντρο μουσικής
Μειώσεις αναμένεται να ισχύσουν για τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 στα δίδακτρα του δημοτικού κέντρου μουσικής και χορού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την εισήγηση που κατατίθεται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, οι μειώσεις θα ξεκινούν από 10% και θα φθάνουν σε ορισμένα τμήματα μέχρι και σε 38%. Η εγγραφή των 20 ευρώ θα αφαιρείται από τα δίδακτρα, ενώ -πλέον των εκπτώσεων που ίσχυαν κατά τα περασμένα χρόνια- θα ισχύουν εκπτώσεις 20% για τις τρίτεκνες οικογένειες και 10% και για τα δύο παιδιά μιας οικογένειας που φοιτούν παράλληλα στη σχολή χορού.

Ανατύπωση από:  *http://www.makthes.gr/news/reportage/111541/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s