Κάδος Ανατύπωσης

Ανάλεκτα του Διαδικτύου

  • «Ανάθεμα σε ξενιτιά εσέ και το καλό σου, μου πήρες το παιδάκι μου και το ‘κανες δικό σου»

  • « OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ »

  • «Ηττάται αυτός που πολεμάει, όχι αυτός που χαζεύει τον πολεμιστή»

  • Σημαία άγνωστου καπετάνιου την εποχή της Τουρκοκρατίας συμβολίζει την σκλαβωμένη Ελλάδα που αγωνίζεται να ελευθερωθεί!

  • «Μάνα μου Ελλάς»

  • Ειδήσεις στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα

  • Κάνε κλικ σε μια ημερομηνία για να δεις τις αναρτήσεις της ημέρας εκείνης

    Φεβρουαρίου 2013
    Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
    « Ιαν.   Μαρ. »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728  
  • Παρακαλώ όχι greeklish

    Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα greeklish μην αγχώνεστε τα σχόλιά σας θα τα μετατρέπουμε εμείς σε Ελληνικά

  • Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπηθούν. Τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν. Ο λόγος που ο κόσμος είναι μέσα σε ένα χάος, είναι γιατί τα πράγματα έχουν αγαπηθεί και οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιηθεί!

  • Τελευταία γίνεται ένας μεγάλος ντόρος σχετικά με τα "ελληνικά προϊόντα" και τα barcodes που έχουν στις συσκευασίες τους, των οποίων barcode αρχίζουν (υποτίθεται) με 520 ή 521. "Λάθος μεγάλο!!!!" ... Κάνε κλικ στην παραπάνω εικόνα για πλήρη ενημέρωση

Μύθοι και αλήθειες για τα φρούτα και λαχανικά

Posted by Συλλέκτης Αναλέκτων στο 25/02/2013

Μύθοι και αλήθειες για τα φρούτα και λαχανικά.

.Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να μας πιέζει η μαμά να φάμε φακές γιατί έχουν σίδηρο. Όλοι αποφεύγουμε τις μπανάνες γιατί παχαίνουν. Σε όλους είπαν ότι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Όλοι τα έχουμε ακούσει όλα. Ισχύουν;

.

1. Οι φακές είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο. Όμως σε όλα τα φυτικά τρόφιμα, όπως τα όσπρια, ο σίδηρος αυτός δεν απορροφάται καλά από τον οργανισμό. Ο μη αιμικός σίδηρος ή αλλιώς φυτικός σίδηρος απορροφάται σε ποσοστό μικρότερο από 10% σε αντίθεση με τον αιμικό ή ζωικό σίδηρο (βρίσκεται στο κόκκινο κρέας και στα παράγωγά του) που απορροφάται σε ποσοστό άνω του 20%. Η κατανάλωση οσπρίων παρέχει πολλά οφέλη στον οργανισμό, όμως δεν τα καταναλώνουμε για το σίδηρο που περιέχουν.

2. Ένα μήλο την ημέρα κάνει το γιατρό πιο πέρα. Δεν αρκεί ένα μήλο, δηλαδή ένα φρούτο την ημέρα. Οι συστάσεις αναφέρουν ότι η διατροφή μας θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 φρούτα καθημερινά, ώστε να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες τους.

3. Το γκρέιπφρουτ «καίει» το λίπος. Είναι μεγάλος και επικίνδυνος μύθος. Το γεγονός ότι το γκρέιπφρουτ είναι όξινο τρόφιμο δε σημαίνει ότι «καίει» το λίπος. Με αυτή τη λογική, τότε το λεμόνι, το πορτοκάλι και γενικότερα όλα τα εσπεριδοειδή θα μπορούσαν να καίνε το λίπος. Η καύση του λίπους ενεργοποιείται όταν ο οργανισμός δεν έχει επαρκή ενέργεια για να καλύψεις ανάγκες του. Με άλλα λόγια, αν του παρέχουμε λιγότερη ενέργεια (μέσω της τροφής) από όση χρειάζεται, τότε ο οργανισμός θα κινητοποιήσει τις αποθήκες λίπους για να συμπληρώσει την απαραίτητη ενέργεια.

4. Οι μπανάνες παχαίνουν. Είναι μύθος, κανένα φρούτο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «παχυντικό». Η μπανάνα μας παρέχει τη διπλάσια ενέργεια σε σχέση με ένα μικρό μήλο (120 έναντι 60 περίπου θερμίδων) και αυτό οφείλεται στο ότι η μπανάνα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με όλα τα άλλα φρούτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παχαίνει. Αντίθετα, είναι το πιο πλούσιο σε κάλιο φρούτο και συστήνεται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, αφού το κάλιο είναι ο κύριος ανταγωνιστής του νατρίου (αλατιού).

5. Μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, αβοκάντο. Υπάρχουν σε αφθονία αυτή την εποχή, δίνουν ευεργετικές βιταμίνες και μια πολύ καλή αφορμή για να διατηρήσουμε σταθερό βάρος.

6. Εντέλει, δεν υπάρχουν «μυστικά», υπάρχει μόνο ένα μυστικό: τρώτε λιγότερο, τρώτε μικρές ποσότητες. Η εγκράτεια δίνει ευεξία καθώς και η απουσία λίπους στις τροφές.

7. Καταναλώστε τροφές όπως αβοκάντο, ανανά, μπανάνα, δαμάσκηνα, ντομάτες, γαλακτοκομικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα αμύγδαλα, σουσάμι, ταχίνι, πουλερικά, αυγά. Αποτελούν πηγές σεροτονίνης, μιας ορμόνης που επηρεάζει θετικά τη διάθεσή μας και την ικανότητά μας να σταματήσουμε το φαγητό.

Ανατύπωση από:  *http://www.iefimerida.gr/node/89579#ixzz2LoEMRj5d

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: